Cinque terre – vis sau realitate

„Chiar si marea, in nemarginirea ei, ajunge sa se linisteasca.” (proverb italian)

Ști’ momentul acela în care te simți ”acoperit” de probleme, remuscări, ganduri care îți afectează stilul de viață și alte mii de lucruri? Ei bine , există un loc în care toate acele probleme ”dispar” pentru o perioadă scurtă de timp dar cu efect. Cinque Terre este acel loc în care îți dai seama că viața este prea scurtă,prea scurtă să rămai pe loc.

Așadar, această porțiune superbă de coastă se află în regiunea Liguria, în nord-vestul Italiei. Așa cum îi spune și numele Cinque Terre este format din cinci sate colorate cocoțate pe stâncile înalte: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola și Riomaggiore. Toate aceste localități fac parte din Parcul Național Cinque Terre. Acum aproximativ doi ani am fost și eu in acest loc minunat și m-am întors total o altă persoană, nu în sensul de schimbare a comportamentului ci schimbare de spirit. INCREDIBIL !!!

Nu am petrecut mult timp în acel loc de poveste (Riomaggiore) dar mi-a fost de ajuns să privesc marea și ea să mă privească pe mine dandu-mi senzația aceea de liniște sufletească pentru cateva minute , senzație care și acum îmi trece prin minte. Îmi amintesc că era o zi destul de rece, o zi de Aprilie iar după o mică plimbare prin jur am hotărat să mergem la un mini magazin pe care l-am găsit pe o margine de stancă și da , cladirile sunt construite pe niște stanci și nu numai ci și restaurante,magazine și așa mai departe. Era un magazin tare micuț iar când am intrat ochii mi s-au ațintit către un frigider de înghețată, înghețată la cornet … Doamne!!! (atat pot spune) la cat de frig era afară, atat de bună era înghețata.

Clădirile sunt pictate ca și un curcubeu nu te plictisești să le privești chiar și în griul norilor ele îți atrăgeau atenția,valurile începeau să se agite din cauza vremi, era un spectacol de spumă de mare, cantec de valuri care loveau pietrele cu putere,era…liniște.

Dacă îndrăznești să ”escaladezi” puțin clădirile vei ajunge în varful stanci ,un loc frumos amenajat,unde dacă te uiți in jos vei putea observa un gol imens care te duce spre mare…un salt de la înălțime. Îmi amintesc că ne-am scris numele undeva pe o cărămidă ca și o amintire pe care am lasat-o marii.

Există o zonă unde poți să cobori de pe stancă , nu foarte mult dar îndeajuns să stai langa steagul italiei și un steag draguț cu un cap de pirat , pozele vor ieși minunat. Sau în partea opusă unde tot așa există un loc amenajat unde poți merge la pas pe langă stanci,atenție la valuri , sunt puternice si udeee… ! HAHA !!!

Să nu uit , straduțele pană în acest loc minunat parcă te duc singure înspre port, trebuie doar să le urmezi .

Mi-e dragă părticica asta de lume , mi-e dragă marea . Vă recomand cu drag dacă aveți ocazia să vizitați Italia să dați o fugă pană in lumea celor ”Cinci pământuri”

capture-20170911-175548

4 gânduri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s