Locul perfect pentru o relaxare BINE meritata.| Lacul Vida

Saptamana trecuta, Miercuri eram la cumparaturi si i-am amintit lui Robert ca Sambata trebuie sa plecam la Lacul Vida. Parca l-am luat prin surprindere…i-am asteptat raspunsul…care a si venit, a fost unul de genu’ : ” De ce nu mergem azi? „. Zis si facut. Ne-am urcat in masina si am pornit la drum. O parte din drum il stiam amandoi iar cealalta parte ( drum de tara) nu prea asadar am dat drumul GPS-ul in cautarea lacului. Am calatori in jur de 2 ore de la Oradea pana la lac, dar totul a decurs bine, Evelin a dormit mai tot drumul iar in cele din urma am ajuns la destinatie.

Privelistea era atat de linistitoare de un verde-galbui. Era acel moment in care toamna calca pragul lacului si se aseaza cu atata blandete pe frunzele copacilor. Prima data am mers cu masina pana langa baraj dar acolo din pacate locul este strict interzis. Ne-am oprit mai departe de locul propriu zis si anume „vartejul” ca sa privim in liniste frumusetea lacului. Va las cateva poze mai jos.

Evelin era tare entuziasmata iar aerul proaspat cred ca i-a prins foarte bine. Dupa cele din urma, ne-am indreptat spre vartej, credeti-ma… imi doream sa pot lua o barca si sa merg pana la acea groapa imensa din interiorul lacului.

Sa va povestesc cate putin despre acest loc.

Lacul de acumulare Vida sau Lacul cu vârtej este un lac artificial realizat pe Râul Holod (Vida) print-un baraj de anrocamente de 10 m. înălțime. Lacul de acumulare are un volum de 0,4 milioane m3 și o suprafață de 6 ha. O curiozitate turistică a acestui lac o reprezintă pâlnia de deversare, cu rolul de a normaliza debitul când sunt precipitații abundente în zonă. ( Pentru mai multe informatii click pe povestire )

Zona este ingrijita si curata, pe marginea lacului sunt cateva bancute unde poti sa privesti ore in sir acel vartej superb. Am observat ca inotul este strict interzis iar pescuitul este acceptat cu autorizatie si unelte speciale.

Linistea este cutremuratoare, bineinteles daca ai norocul sa nu dai de prea multi turisti, iar zona in sine este de vis.

Va mai las cateva poze . Pupici!!!

2 gânduri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s