Imposibila perfectiune

Când te uiți la ele ți se par atât de frumoase! Perfecte! Și-ți vine să oftezi. Admirația e însă dublată repede de angoasă: „Aș putea spera că, în privința frumuseții,voi putea ajunge într-o zi măcar la degetul lor mic de la picior – drăgălaș și cu unghia lăcuită?” 

Putem să petrecem ore întregi în centre de înfrumusețare,să transpirăm din greu la sală, să purtăm cele mai avantajoase haine, nu vom arăta niciodată la fel ca fetele de pe coperta revistelor. ( decât mai bine de atât sau nicidecum :)) )

LA PERFECȚIUNE SE AJUNGE MUNCIND…

Primul motiv e de ordin tehnic: la TV, reviste și mai ales instagram, facebook și altele. Imaginile sunt corectate printr-o mulțime de trucuri.

…ȘI NU ÎNTOTDEAUNA AȘA CUM S-AR CREDE

Primul truc: coafura și fardurile. Oricât te-ar mira, o coafură pentru un platou de televiziune presupune altceva decât ondulatorul de păr de la un salon obișnuit. Iar make-up artiștii sunt adevărați profesionaliști, știu cum să ascundă imperfectiunile feței.  Distrează-te numărând câte produse de machiaj (în general sunt trecute în pagina 3 unde e reprodusă fotografia de pe copertă) s-au folosit la realizarea pozei de pe coperta unei reviste de modă,deși manechinul respectiv radiază o frumusețe „naturală”. Pentru cine știe să le utilizeze, cosmeticele dau rezultate magice.

Farduri-si-cosmetice.jpg

CULTUL LUMINII

Al doilea truc: lumina, care poate fi ajutorul cel mai de preț. ( operatorii de imagine o știu prea bine: poziționarea luminilor poate crea un efect de mister, de ireal, de farmec seducator. Între anii 1930-1950, lumina constituia principalul ingredient în fabricarea imaginii starurilor, fie că se numeau Marylin Monroe sau Marlene Dietrich. ) Grație unor reflectoare așezate într-un anumit unghi, se „șterg” ridurile și petele, o privire inexpresivă devine profundă, un nas mare se micșorează. Nu ca becul din lift, care i-ar face un ten de coșmar si lui Juliette Binoche.                                                                                   Al treilea truc: perseverența fotografului, de asemenea profesionist. Acea fotografie sublimă a fost aleasă din zeci, poate sute de poze. La studioul din colț ai dreptul doar la partru fotografii.

Tolifo_EG-750W_Kit_Blitz_studio_3x_Tolifo_EG-250B_cu_doua_softboxuri,_umbrela_de_difuzie,_barndoor,_kit_trigger-receiver_si_geanta_de_tr.jpg

MIRACOLUL INFORMATICII

Al patrulea și ultimul truc retușarea fotografiilor pe PC, TELEFON… Prin intermediul unor programe speciale, corneea se face și mai albă, irisul și mai albastru, cearcănele și firele de păr inestetice dispar, picioarele se lungesc etc. Pe scurt, o fată drăguță se transformă într-o frumusețe sublimă.

PRIVIREA CARE ÎNFRUMUSEȚEAZĂ

Celălalt motiv pentru care splendoarea manechinelor rămâne de neatins ține mai mult de psihologie, O fată pe care-o admiri într-o revistă a fost fotografiată cel mai probabil de un băiat care, prin intermediul fotografiei pe care a făcut-o, ne arată modul în care o vede el. De mult ori ți s-au părut magnifice fotografii care înfățișau lucruri marunte. Prin talentul său, fotograful reușește să surprindp frumusețea acolo unde ea nu este foarte vizibilă, la fel cum un bărnat îndrăgostit nu vede nici pernuțele de grăsime, nici coșul de pe obrazul iubitei.

capture-20181028-110812capture-20181028-110930

ÎN CĂUTAREA DRAGOSTEI

Copleșite de miile de imgini cu femei (fals) iubite și (artificial) dorite, visăm și noi la o dovadă în imagini că suntem iubite și dorite. Și atunci, în minte noastră apare o confuzie: credem că o femeie e frumoasă doar când avem acces la privirea unei fotograf sau cineast care nr arată că așa e.

SĂ NU MAI VORBIM DE PERFECȚIUNE

Nu te chinui oftând în fața unui număr din Vogue, o imagine de pe Instagram și așa mai departe. Pentru cei care te iubec, ești la fel de frumoasă, dacă nu chiar de o mie de ori mai frumoasă, decât toate Laetitia-Cindy din lume.

Cel mai frumos make-up al unei femei este pasiunea dar cosmeticele sunt mai usor de cumparat – Yves Saint Lauren

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s