Mic dejun

E ca benzina care alimentează motorul pentru ca scuterul să-și continue drumul. Numai că, în cazul de față scuterul ești tu.

COMPENSEAZĂ DEFICITUL

Lucrurile stau cam așa: când te-ai trezit, n-ai mâncat nimic din seara precedentă, dar organismul tau a continuat să funcționeze. ( Ai respirat,ai digerat,ți-ai reînnoit celulele, creierul a lucrat etc.). Dimineața ai un deficit de energie și daca nu-i furnizezi corpului, el va fi obligat să recurgă la rezerve pentru a funcționa mai departe. Însă le va epuiza repede și pe acestea. O să fii morocănoasă toata dimineața și îți va veni greu să te concentrezi pe parcursul zilei. În zilele ciclului menstrual riști să te simți și mai rău, în plus un astfel de regim fără mic dejun n-o să te ajute nici pe departe să pierzi kilograme, din contră riști să te îngrași treptat, pentru că organismul va stoca de două ori mai mult la cină, crezând că e foamete.

VITALITATE PÂNĂ LA PRÂNZ

Pentru a remedia această tristă situație,soluția e simplă: mânâncă dimineața alimente care vor furniza treptat energie organismului tău până la prânz. De aceea, micul dejun trebuie să conțină proteine, glucide lente și grăsimi.

INGREDIENE INDISPENSABILE

  • Produse lactate: brânzeturi, iaurt, lapte.
  • Pâine și cereale (întotdeauna integrale pentru a-ți oferi cât mai multe fibre și zaharuri lente): tartine, biscuiți și cereale.
  • Fructe proaspete: ca atare sau sub formă de suc, tu alegi. Însă micile bucăți de papaia din iaurt nu se pun la socoteală
  • Ouă șuncă sau carne rece. Aici, nu-i simplu pentru toată lumea. Însă e o chestiune de obișnuință. Poți începe prin a mânca brânză, apoi adaugă puțină șuncă, pe care s-o alternezi, de exemplu, cu un ou.Poate multe dintre voi nu aveți timp și sunt sigură de acest aspect, trăim într-o lume a vitezei și a lucrurilor făcute la foc automat…așa că eu vă recomand gustarea de ovăz: VITALIS-MIX PENTRU GUSTARE DE OVĂZ se găsesc în patru variante cea cu CIOCOLATĂ, ZMEURĂ, MĂR ȘI SCORȚIȘOARĂ SAU CLASIC.

DARRR,DARRRRR…

ÎȚI IA MAI MULT TIMP, DAR MERITĂ

Bineînțeles că ai nevoie de mai mult timp pentru a lua un mic dejun decât pentru a bea un pahar cu lapte. Însă merită să-ți potrivești ceasul să sune puțin mai devreme (încearcă o lună și vei vedea rezultatele), ca să te dezmeticești și să te așezi la masă ca pentru un dejun adevărat. Păstrează obiceiul și în anii ce vor veni.

Vă las mai înjos câteva idei de preparate (sursă pinterest)

2 gânduri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s