Vacanța noastră – Monaco \ Monte-Carlo

Vacanța noastră a început din Italia unde am înnoptat lânga Lago di Garda,dimineață am pornit spre Monaco.

Părăsim riviera italiană și întrăm pe cea franceză trecerea a fost aproape nesimțită. Am mers o perioadă pe drumul național unde am admirat orășelele cochete și bineințele și marea într-un final.

După ce ne-am cazat am pornit la pas să descoperim acest minunat loc. Primul lucru pe care l-am văzut au fost mașinile care „zburau” pe șosea- 
Masserati, Bentleys, Porsche, Lamborghini, Ferrari etc. Chiar și taxiurile erau mașini de lux. 

Străzile erau impecabil de curate,largi, dar aproape pustii…o grămadă de magazine de lux,dar și obiecte de arta. Centrul în sine este un loc destul de liniștit deoarece magazinele nu se află chiar în centrul orașului ceea ce pentru noi a fost o surprindere destul de plăcută.

Prima oprire a fost la GRADINA EXOTICĂ. Aceasta este situată în partea de nord a principatului, în zona numită LA CONDAMIN. Grădina a luat ființă, acum vreo 40 de ani, la inițiativa Printesei Grace. Nu am cuvinte să vă spun cât de frumoasă este și cât de îngrijită. Vă las câteva poze.

După cum se vede în poza cu nr 3 grădina are în față o priveliște minunată și anume MAREA

Am fost cazați în Monaco trei zile iar în urmatoarele zile am vizitat orașul,am vizitat puțin și zona unde se desfășoară cursele de F1. Următoarea locație care m-a inpresionat a fost Palatul Princiar.  

Cândva acest palat a fost o fortăreață genoveză care de sute de ani încoace și-a tot schimbat înfățisarea, adoptându-se la cerințele fiecărei epoci. Am avut norocul să vedem o mini paradă foarte bine organizată. 

Palatul este situat în cel mai înalt punct al zonei, dominand Monaco-ville.

Monaco îți dă o senzație destul de ciudată datorită luxului și oamenilor care locuiesc acolo dar nouă ne-a placut foarte mult și ne gândim și acum să mergem să explorăm și mai bine acest loc minunat.  Vă mai las câteva poze ca să  mai admirați ce am admirat și noi trei zile la rând. Vă recomand dacă aveți ocazia să nu ezitați să da-ți o fugă până-n  MONTE CARLO

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s