Cărți citite recent

Hello dear, azi vreau să vă arat ce cărți am citit în ultima perioadă. Mi-am început anul cu dorința de a citi și mai mult decât anul trecut. Mereu mi-a plăcut să citesc și să descopăr lucruri noi. Anul acesta mi-am propus să citesc mult mai multe cărți ce ajută la dezvoltarea mea, să înțeleg mai bine gândirea umană și anumite lucruri mai spirituale. Așadar, vă arat ce cărți am citit recent și abea aștept feedback-ul vostru.

 

Am să încep cu cele două cărți care mi-au placut cel mai mult și ajuns la suflet. Cu siguranța am să le recitesc cândva.

 

Să încep cu cea mai interesantă și anume „Prințesa Bari” scrisă de – Hwang Sok-yong

Povestea protagonistei din romanul Prințesa Bari ar putea fi povestea oricărui român crescut în perioada comunismului. Sau a oricărui om căruia regimul totalitar din țara sa i-a distrus pe rând copilăria, familia și visele și care a fost forțat să evadeze într-o țară străină pentru a-și putea regăsi speranța.

Pe scurt, viața coreeană nu era tocmai roz iar Bari era un fel de șaman exact ca bunica ei. Lucrurile iau o intorsătură când aceasta pierde încet,încet fiecare membru al familie iar ea rămâne singură cu un viitor incert.

„Poetic,fantezist până la pierderea oricărui legături cu realitatea în care e creat, Prințesa Bari este un roman frumos despre dezrădăcinare, exil și imigrație.”

 

A doua carte – Cele cinci limbaje ale scuzelor – scrisă de Grey Chapman și Jennifer Thomas

Această carte îți dă de înțeles de ce, cum și în ce mod trebuie să ne cerem scuze și totodată, cum învățăm să iertam. Este un ghid esențial pentru îmbunătățirea relației cu partenerul, familia sau prietenii.

Cele cinci limbaje ale scuzelor :

EXPRIMAREA REGRETULUI

„Îmi pare rau”

ACCEPTAREA RESPONSABILITĂȚII

„Am greșit”

ÎNDREPTAREA GREȘELII

„Cum pot să mă recompensez față de tine?”

ABGAJAMENTUL SINCER

„Voi încerca să nu mai fac asta”

SOLICITAREA IERTĂRII

„Te rog să mă ierți”

 

 

 A treia carte – Magia ordinii – scrisă de Marie Kondo

Kondo ne pune ne o provocare dură și ne întreabă dacă obiectele care ne încojoară servesc unui scop. Această carte a reușit să îmi organizeze locuința așa cum îmi doresc. Am aruncat foarte multe lucruri de care eu credeam că am nevoie dar defapt nu era așa iar medota lui Kondo pentru împăturirea hainelor are un succes la mine în dulap. Așadar, dacă dorești să îți eliberezi casa și să ți-o organizezi cartea aceasta te poate ajuta.

 

A patra carte – De vorbă cu Emma – scrisă de Vitali Cipileaga

Cred că toată lumea cunoaște această carte care îți dă de gândit la foarte mult lucruri iar eu m-am regasit aproape în totalitate în ea. În această carte exact așa cum scrie pe spatele ei „liniștea,nebunia și iubirea adevărată sunt un tot întreg. Fie că ești femeie și o întelegi, fie că ești bărbat și cauți calea spre inima ei, ai nevoie de răspunsuri. Le găsești în dialoguri și printre rândurile scrise de el sau trăite de ea.”

 

A cincea și a șasea carte – Vorbește-mi…am atâtea să-ți spun și Dacă m-aș asculta, m-aș înțelege – ambele scrise de Jacques Salome

Ambele cărți sunt din seria Salome. Prima carte autorul analizează motivele ce duc la dezintegrarea cuplurilor. Subiectele principale sunt : – Viața în cuplu, Comunicarea, Cunoașterea celuilalt și schimbarea. Probabil monotonia ajunge în viața fiecaruia într-un moment iar Jacques ne arată ca există o cale pentru a distruge eșecurile într-o relație.

Iar a doua carte a fost mult mai mult pe placul meu și anume „să știu să comunic cu mine însămi”, să știu să mă ascult, să recunosc că nu sunt bună dar nici rea, să fiu mult mai responsabilă și nu în ultimul timp să am timp pentru mine.

Aceste două cărți cât și „Cele 5 limbaje ale scuzelor” sunt în categoria dezvoltare personala așadar, probabil că nu toată lumea le vor înțelege și nu vor fi pe placul fiecăruia dar eu zic să le acordați o șansă.

 

Aștept feedback vostru și recomandări de cărți. Vă pup!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s