UPDATE BABY EVELIN -9 LUNI

Ieri Evelin a împlinit 9 luni de viață…îmi dau seama că timpul trece prea repede. Hey, timpule…poți trece puțin mai încet?

Revenind, azi am fost la medicul pediatru, iar Evelin are 8,100 kg și 70 de cm. E o voinică care de mai bine de o săptămână vrea să se ridice în picioare, merge în patru labe fugind, mai ales când la orizont se ivește ceva interesant, care nu cumva să-i scape. Acum are doi dințișori, cei de jos…care i-au ieșit într-un timp scurt și rapid.

SOMNUL

Somnul din păcate este cel mai afectat aspect de până acum. De pe la 6 luni și ceva 7 din senin nu mai doarme cum trebuie se trezește de 3-4 ori în fiecare noapte se învârte de 20 de ori prin pat și după adoarme la loc. După o oră, două o luăm de la capăt. Rar are câte o noapte în care se trezește o dată, dar deloc nu a existat nici o noapte până acum. În schimb dimineața doarme în jur de 1-2 ore poate chiar trei, iar după amiază de cele mai multe ori în jur de o oră și jumătate. Spre seară doarme în jurul orei opt seara dar mai nou încep să o adorm în jur de nouă, nouă jumatate cu speranța să doarmă mai bine noaptea.

MÂNCAREA

Cum v-am spus am început diversificarea în a 6-a lună. Evelin mânâncă foarte bine, nu este pretențioasă. Dimineața cand se trezește îi pregatesc o sticluță de lapte (210ml/lapte) pe la 10-11 după ce se trezește mănăncă fructe, iaurt sau cereale, după amiază mânâncă orice, legume, orez, carne, supă, brânză iar spre seară îi pregătesc o păpică specială pentru bebeluși care conține 7 cereale și măr și înainte de somn, sticluța de lapte (210ml/lapte). De curând, încerc să-i dau mai puțin lapte și mai multe lichide ziua…până acum îi dadeam laptic aproape după fiecare masă. Mă bucur ca nu e pretențioasa și ne înțelegem bine cu mâncarea.

ACTIVITĂȚI

În continuare, activitățile ei preferate sunt exploratul, tot ce se intrevede nou. Am observat că îi place mult să meșterească jucăriile, să umble la baterii, să scoată bateriile etc. Nu de mult timp i-am cumpărat și premergător, încă nu a înțeles cum funcționează deoarece nu ajunge cum trebuie cu picioruțele dar îl împinge cu mâinile și se joacă cu el. Jucării îi cumpărăm destul de des, dar se plictisește foarte repede de ele, mereu îi trebuie ceva nou. Știe să zică mama, tata, da, gata și o grămadă de lucruri care încă nu le înțelegem. Îi place să facă „bravoo” (să aplaude) când face ceva ce ei ii convine și crede că e bine. Se înțelege foarte bine cu tati și îl iubește foarte mult. De când era ea în burtică au avut o relație mai specială. O ducem cu noi peste tot: străbunici, munte, excursii, mall etc. Iubește să meargă cu mașina sau să vadă luminuțele din magazine. În rest ce să vă mai zic? Crește și se dezvoltă frumos.

Vă mai las câteva poze în jos. Vă pup.

6 gânduri

  1. o minunatie de fetita 😍😘 multa multa sanatate…daa copii au toane si cu somnul si cu mancarea..si a mea facea la fel la varsta ei cu somnul..dupa 1an doar o data pt apa se mai trezeste…face aproape 3ani si a mea si la fel ma gandesc ca a trecut repede rau timpul…

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s